محصول جدید تاراز در انتظار ورود به بازار

محصول جدید تاراز در انتظار ورود به بازار
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۱

به گزارش می‌متالز، داود فروتن مدیرعامل فولاد تاراز در گفتگو با «می متالز» در حاشیه‌ی سمپوزیوم فولاد، اظهار کرد: سمپوزیوم فولاد یکی از رویداد‌های تخصصی و موثر در صنعت فولاد است و خوشبختانه نمایشگاهی که امسال در حاشیه این سمپوزیوم به صورت اختصاصی برگزار شد به نسبت سال‌های قبل بدلیل مهیا شدن بیشتر فضای کار در دوران پسا کرونایی و همچنین تنگ‌تر شدن عرصه‌ی رقابت بین تامین کنندگان و شرکای کسب و کار در صنعت فولاد به دلیل رکود بازار‌های جهانی و توجه بیشتر فولادساز‌ها به مدیریت هزینه‌ها و ... بسیار کیفی‌تر و مفید‌تر برگزار شده بود.

فروتن در ادامه نیز ضمن مثبت ارزیابی کردن سمینار‌های ارائه شده تصریح کرد: در حوزه بحث‌های تخصصی و مقاله‌هایی که در بخش علمی ارائه شد، مزیتی که در این سمپوزیوم قابل ملاحظه است این است که عمدتا ارائه‌ها مبتنی بر تجارب همکاران ما در صنعت فولاد است و قابلیت گسترش جانبی و انتقال به سایر شرکت‌های همکار را دارد، اما شاید فرصت برای ارائه‌ها چندان نبود و استقبال در خوری هم از ارائه‌ها صورت نمی‌گرفت. پیشنهاد بنده این است که بهتر است در ارزیابی مقالات واصله چندان سختگیرانه عمل نشود و به اعتقاد بنده تجاربی که در شرکت‌های مختلف رخ می‌دهد، اگر به گوش دیگر همکاران برسد، خود بسیار موثر است فارغ از اینکه چقدر با استاندارد‌های تدوین مقاله‌های ملی و بین المللی این سنجش انجام شود. انتقال تجربه نکته مهمی است که کاربرد دارد، در این صورت شاید لازم باشد وقت بهتری برای آن در نظر گرفته شود حتی می‌توان قسمت علمی سمپوزیوم را به دو بخش ارائه‌ی مقالات با استاندارد مذکور و بخش دستاورد‌ها و یا انتقال تجارب تقسیم کرد.

وی علاوه بر مثبت ارزیابی کردن سمپوزیوم به طور کلی، در خصوص مکان سمپوزیوم نیز اشاره کرد: به اعتقاد بنده رویه‌ای که قبلا وجود داشت و هر سال این رویداد به میزبانی یک شرکت فولادی برگزار می‌شد، بهتر بود. هرچند برگزاری این مراسم در کیش هم خالی از لطف نیست، اما دشواری‌های خاص خود مانند دور شدن از محیط کار را دارد.

 

وی در ادامه با اشاره به تاریخچه فولاد تاراز بیان کرد: فولاد تاراز یکی از شرکت‌هایی است که با سرمایه گذاری مشترک آتیه فولاد نقش جهان از شرکت‌های زیر مجموعه فولاد مبارکه و توکا فولاد شکل گرفته است. این مجموعه از سال ۹۵ تولید فولاد را به طور رسمی آغاز کرده است و تا امسال حدود ۹۰۰ هزار تن ورق گالوانیزه به بازار کشور عرضه کرده است. ظرفیت خط ۲۶۰ هزار تن در سال است. ما به دلیل شرایط خاصی که گالوانیزه در کشور دارد و کاهش فروشی که ناشی از رکود و نزول قیمت در بازار جهانی فولاد امروزه با آن درگیر هستیم و رقابت غیر متوازنی که در بین تولیدکنندگان زیاد محصولات گالوانیزه وجود دارد، اغلب تولیدکنندگان با حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت خود در حال فعالیت هستند و تاراز هم مستثنی از این موضوع نیست؛ و ما تقریبا با ظرفیت ۱۸۰ هزار تن در سال مشغول به کار هستیم.

وی ادامه داد: در ۶ ماهه اول امسال علاوه بر دستیابی به رکورد‌های تولید ماهیانه بیش از ۱۹۳۵۰ تنی با یک رشد ۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل تولید حدود ۹۰ هزار تنی محقق شد و برنامه تولید ۱۸۰ هزار تن تا پایان سال تعریف شده است.

فروتن درباره طرح‌های توسعه‌ای شرکت نیز گفت: ما دو واحد نورد سرد را در دست احداث داریم و یک واحد نورد سرد با عرض ۱۲۵۰ که با ظرفیت حدود ۲۰۰ هزار تن در یک ماه آینده به بهره برداری می‌رسد و همچنین فاز دوم توسعه که نورد ۱۴۵۰ است امیدوار هستیم تا ۶ ماه آینده به بهره برداری برسد. البته توسعه دیگری هم در دست انجام است که احداث یک خط اسید شویی است و قرارداد آن امضا شده و فاز مهندسی در آن رو به اتمام است، پیشرفت پروژه حدود ۱۰ درصد است و عملیات عمرانی نیز آغاز شده و امیدواریم تا پایان سال آینده به بهره برداری برسد.

وی همچنین درباره تولید محصولات خاص، اظهار کرد: تاراز امروز به عنوان یکی از شرکت‌های منحصر به فرد در زمینه تولید گالوانیزه TOC (با پوشش رنگین) شناخته می‌شود که در سال گذشته با همت همکاران، ما دو رنگ جدید (آبی و قرمز) افزوده شد که محصولات سفارشی و بنا به درخواست سفارش مشتری انجام گرفته است.

فروتن همچنین درباره صادرات نیز بیان کرد: خوشبختانه در حوزه صادرات امسال به صورت بسیار جدی ورود کرده ایم هرچند در شروع با یک مانع جدی مواجه شدیم که ناشی از سیاست‌های نادرست دولت در خصوص وضع عوارض صادرات بود. اما پس از آن خوشبختانه ما شروع خوبی داشتیم و با پیگیری صورت گرفته از سوی واحد صادرات، به مشتریان اصلی در کشور‌های بازار هدف متصل شدیم که هم تولیدکنندگان پایداری در آن کشور‌ها هستند و هم تولید خوبی دارند و ماهانه به صورت ثابت حدود ۵۰۰ تن ورق را صادر می‌کنیم.

وی بیان کرد: امروز صادرات کار بسیار دشواری است، در کنار قوانین سخت گیرانه در نحوه انتقال ارز، حمایت جدی در راستای تشویق صادرکننده وجود ندارد. امروز زیرساخت‌های صادرات آماده نیست و واقعا مشکل است. البته صادرات یکی از منابع تامین مالی برای توسعه‌ها است و ناچاریم این دشواری‌ها را تحمل کنیم.

فروتن تاکید کرد: متاسفانه وضعیت بازار فولاد کشور در شرایط نامناسبی قرار دارد. فولاد همان طور که در زمان رشد، موتور محرک رشد اقتصاد کشور می‌تواند باشد، در موقع رکود هم می‌تواند مانع جدی برای توسعه کشور باشد. اینکه سیاست گذاران کشور قبل از اینکه این ماشین پر قدرت از حرکت متوقف شود، مشکلات آن را ارزیابی کنند باید زودتر به فکر چاره‌ای باشند. اگر این ماشین متوقف شود شاید حرکت دوباره آن بسیار پرهزینه باشد. امروز می‌توان با راهکار‌هایی از فولاد حمایت کرد، اما اگر متوقف شود شاید هیچ حمایتی نتواند آن را به حرکت درآورد. اغلب کشور‌های اروپایی با وضع تعرفه واردات از صنعت کشور خود دفاع می‌کنند، ولی معمولا تصمیمات مدیریتی ما دیر هنگام است. از سویی حمایت جدی و واقعی از تولید کننده وجود ندارد و از سویی دیگر شاهد کاهش دستوری قیمت فولاد هستیم. این اتفاق باعث می‌شود حاشیه سود در حلقه‌های مختلف زنجیره کم شود. برای شرکت‌هایی مثل تاراز که تک محصولی است امروز متاسفانه با محدوده زیان عملیات مواجه می‌باشد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد با تغییر سیاست‌های قیمت گذاری و کنترل بازار شرایط صنعت فولاد در داخل کشور بهبود یابد.


  • اشتراک گذاری: