خلاصه بازار هفته چهارم دیماه ۱۴۰۰

مقدمه

شاخص در این هفته ۵۴ هزار واحد ریزش معادل ۴ درصد افت در ارزش را ثبت نمود. برآیند بازدهی شاخص کل  در  ۹ ماهه سال  بیش از ۲  درصد منفی  بوده است . بازارهای موازی مانند مسکن و خرید و فروش ارز در بهترین حالت، بازدهی حدودی ۱۲ درصدی داشته اند. بالاترین بازدهی  در نه ماه سال ، اوراق با درآمد ثابت بوده است که بازدهی حدود ۱۴ درصد داشته است که علی رغم تورم بالای ۲۵ درصد به نوعی زیان در کاهش ارزش پول اولیه بوده است . آمارهای مذکور  حاکی از عدم کارایی پول در  بازارهای داخل  می باشد پس منطقا باید با پدیده خروج پول از کشور روبرو باشیم که متاسفانه گزارش ها نشان  از خروج حدود ۶ میلیارد دلار در شش ماه اول سال می باشد.

 بازار سرمایه، مخصوصا بخش سهام حال و روز خوبی ندارد و این واقعیت از کسی پوشیده نیست . خبر های خوب چه در بخش شرکت و چه در بخش اقتصاد اثر لحظه ای دارد که در طی چند روز بعد خنثی خواهد شد اما اخبار بد مخصوصا اخبار مربوط به شرکت های بزرگ به سرعت همه شرکت ها موجود که بازار را تحت تاثیر قرار می دهد مانند گزارش های فصلی نامناسب ذوب و بانک ملت به سرعت باعث افت قیمتی اکثر نمادهای بازار شد. اما اخبار خوب افزایش نرخ جهانی کامودیتی ها از جمله نفت بی تاثیر بوده است باید خاطر نشان کرد  بیش از  ۹۰ درصد شرکت ها در سال جاری رشد در سود خالص گزارش نموده اند که برآیند نتایج، اثر منفی در قیمت های سهام داشته است  . 

 پیامد منفی اثر خنثی اخبار بر قیمت سهام ، فارغ از  تاثیر بر شاخص  در چارچوب اقتصاد نیز اثرات وخیمی  دارد  به صورتی  که  هدف زیر بنایی ایجاد  بازار سهام بعنوان یک نشانگر که  جهت بهینه پول را در اقتصاد نشان می دهد به صورتی که کارایی در تخصیص منابع جزو اهداف اصلی این بازار می باشد که متاسفانه در حال حاضر  با خروج پول از بازار و سرازیر شدن آن به بازارهای خارج از کشور وضعیت ناگوار اقتصاد را نشان می دهد. خروج حدود ۳۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی روزانه و میانگین ارزش معاملات خرد  در حدود ۲.۸ هزار میلیارد تومان گزارشی از  بازار فرسایشی و خسته کننده امروز ماست. گذشت زمان مشخص مي کند  چه عملی و در  چه زمانی  سبب می شود بازار بی رمق ما دوباره  جان بگیرد شاید اخبار مربوط به جلسات وین شروع این ماجرا باشد ..

فیلتر

بازار سرمایه

در هفته ای که گذشت با توجه به احتمال درگیری نظامی روسیه و اوکراین ریسک سرمایه گذاری در دارایی های ریسکی افزایش پیدا کرده بود و از این رو با توجه به افزایش کم سابقه بازده اوراق قرضه 10 ساله ایالات متحده آمریکا  در 2 سال اخیر، شاهد رشد چشم گیری قیمت طلا بودیم.

انس طلا در حال حاضر در محدوده 1844 دلار است که با توجه به انتظارات مثبت نسبت به چشم انداز بلند مدت می توان همچنان این قیمت ها را برای سرمایه گذاری بلند مدت ارزنده دانست.

در بازار سکه نیز همانگونه که انتظار می رفت نمودار با ثبت یک کندل پر قدرت نزولی کانال صعودی خود را شکست و وارد محدوده قیمتی 12 میلیون  تومان شد که با توجه به واگرایی ها و تغییر فاز مک دی می توان فعلا برای سکه در صورتی که اخباری از وین منتشر نشود، این محدوده را معتبر بدانیم و نمودار از نظر زمانی در این قیمت ها رنج بزند. سپس روند آینده خود را که انتظار می رود با توجه به رشد قیمت طلا صعودی باشد شروع کند.

تصویر بالا مربوط  بررسی نمودار روزانه سکه است، که شاهد این هستیم که سکه درست روی محدوده استاتیک حمایتی قرار دارد که در صورتی که از نظر زمانی این فشار فروش خنثی شود اهداف صعودی را می توان برای آن متصور باشیم.

 

تصویر بالا نیز نمودار نفت برنت را نمایش می دهد که توانسته است خود را به گپ تشکیل شده در نوامبر 2021 برساند ، نکته قابل توجه روند خسته صعودی است که می تواند انتظار یک اصلاح را برای نفت متصور باشیم اما اصلاح قیمتی احتمالا نمی تواند کف قیمتی را از دست بدهد و مجدد نفت برای اهداف بالای 100 دلار مسیر خود را آغاز کند.

در بورس تهران نیز با توجه به تحلیل های هفته گذشته انتظار می رفت که شاخص روند صعودی خود را آغاز کند اما همچنان در تنگنای اخبار وین شاهد در جا زدن بازار هستیم و با توجه به خنثی بودن اکثر سهم ها شاخص متاسفانه به سمت کف کانال نزولی خود در حال حرکت است و اکثر نماد ها نیز نسبت به افت شاخص بازدهی منفی بیشتری ثبت کرده اند.

بازار بورس فعلا از نظر قوانین معاملاتی تکنیکال در بازار های یک طرفه فعلا سیگنال خریدی را نمایش نداده است و برای ترید کردن پیشنهاد می شود که اجازه دهید حال عمومی بازار خوب شود،روند های نماد های مورد انتظار شما صعودی شود و سپس با در نظر گرفتن محدوده های ارزنده حد ضرر و نسبت ریسک به ریوارد وارد معامله خرید بشوید. عجله کردن در چنین شرایط بازار ممکن است باعث ثبت ضرر برای شما و یا درگیر روند خنثی و خواب سرمایه بشود

طلا

همانطور که در جدول بالا مشاهده می‌کنید با توجه به انس جهانی و همینطور نرخ دلار، قیمت تئوریک سکه برابر با 118,918,714 ریال می‌باشد. از این جهت حباب سکه یک روزه رفاه برابر با 518,714 -ریال است. با توجه به نرخ‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری، بیشترین اختلاف نرخ دلار مربوط به صندوق سرمایه‌‌گذاری پشتوانه سکه طلا کهربا با 1,311 ریال می‌باشد. لازم به ذکر است که از ابتدای هفته تاکنون ما تغییرات زیادی در انس جهانی و نرخ دلار روبه‌رو نبوده‌ایم از این جهت سکه یک روزه رفاه و صندوق‌های سرمایه‌گذاری با نوسانات قابل توجهی همراه نبوده‌اند.

 

رمز ارز

ارزش بازار کریپتو کارنسی 1.98 تریلیون دلار در تاریخ منتهی به 19 ژانویه سال 2022 است که هنوز به ارزش 2.77 تریلیون دلاری شرکت اپل در بازار سرمایه نرسیده است.

 در هفته جاری شاخص ترس و طمع (Fear and Greed Index) در محدوده 20تا 24 بوده که بیانگر ترس مفرط معامله گران بازار کریپتوکارنسی است. این شاخص در ابتدای سال در محدوده 10 بوده که شدت ترس معامله گران را در اوایل سال میلادی نشان میدهد.

بیت کویت در حال حاضر در محدوده 41 هزار دلار است که نسبت به روز گذشته حدود 1.11 و نسبت به ابتدای سال میلادی که در محدوده 47 هزار دلار قرار داشته تقریبا 13 درصد نزول داشته است. میزان سلطه بر بازار بیت کوین همچنان 41 درصد است.

بیشترین رشد قیمت برای نماد BZE با 329 درصد افزایش و بیشترین کاهش برای BTCRED با 100 درصد کاهش بوده است.

بیت کوین

با توجه به نمودار، بیت کوین در یک کانال نزولی در حرکت است و به یک محدوده استاتیکی قوی رسیده است که انتظار میرود با توجه به واگرایی شکل گرفته در این محدوده احتمال تغییر روند از نزولی به صعودی زیاد می شود.

با تحلیل نمودار دامیننس بیت کوین انتظار میرود نمودار از کف کانال به سمت سقف کانال حرکت کند که در این صورت دامیننس صعودی و قیمت صعودی معادل خرید بیت کوین می شود.

البته باید یادآور شد که خبرهای زیادی روی تغییر روند کریپتو کارنسی ها تاثیر میگذارد من جمله درخواست ممنوعیت استخراج ارزهای دیجیتال یک مقام ارشد اتحادیه اروپا به نام اریک تدین  (Erik Thedéen)که نگران از بین رفتن منابع طبیعی و تغییرات آب و هوای کشورش سوئد بود.

از طرفی شرکت اینتل که یکی از بزرگترین تولید کننده های تراشه های نیمه هادی در جهان است، از اسیک Bonanza Mine دستگاهی برای استخراج بیتکوین با ولتاژ بسیار پایین و بازده انرژی بالا در تاریخ 23 فوریه رونمایی خواهد کرد. در آخر اخباری مبنی بر انتشار رمز ریال در این هفته منتشر شد که قرار است به صورت آزمایشی این رمز ارز اجرایی شود.

کدال

گزارش های فصلی مهمترین های این هفته کدال بود و مهمترین عامل تاثیرگذار بر روند سودآوری این فصل نیز ادامه همان بحث نرخ سوخت صنایع و به ویژه گاز بوده است. بعد از خدیزل که از بهترین های خودرویی بوده و این فصل یک رکورد سودآوری از خود به جا گذاشته، در صنایع کوچک بازار تغییر خاصی در روند سودآوری مشاهده نشده و تقریبا هر رشد یا نزول مبلغ فروش و درآمد عملیاتی در سود ناخالص هم تقریبا به همان اندازه تاثیرگذار بوده است. تنها صنعت لاستیک که منتظر دریافت مجوز افزایش نرخ محصول است، همچون تابستان حداقل حاشیه سود ممکن را دارد که ناشی از حذف ارز ترجیحی در خرید مواد اولیه وارداتی است.

در بین پتروشیمی ها یکی از بهترین گزارش ها را پتروشیمی پارس داشته که رشد 112% سود خالص فصلی را به ثبت رسانده و بقیه پتروشیمی های غیر اوره و متانولی (خوراک گاز طبیعی) گزارش های نسبتاً معقولی داشتند که با فروش از انبار و یا جاماندن از رشد نرخ ها نسبت به مواد اولیه، حداقل رشد و نزول سودآوری را شاهد بودند و تنها نوری با افت قابل ملاحظه حاشیه سود مواجه شد. اما گروه متانول و اوره ضعیف ترین گزارش ها را به نسبت کاهش حاشیه سود ناخالص داشتند و در این بین خراسان و شپدیس با استفاده از فرصت فروش صادراتی نقد و نرخ های بالای اوره موفق به حداقل کاهش حاشیه سود شدند که با افزایش مبلع فروش جبران کردند؛ شیراز و زاگرس ضعیف ترین گزارش ها بودند.

در بین گروه فلزات اساسی، فولادی ها با افزایش هزینه انرژی انتظار کاهش حاشیه سود می رفت که همین طور هم شد و بدترین گزارش متعلق به ذوب و بهترین گزارش متعلق به فخوز بود که کمترین کاهش حاشیه سود ناخالص را تجربه نکرد و شاهد رشد 40% سود خالص فصلی هم بوده است. معادن فلزی هم با رشد ضریب مواد به شمش فخوز تا حدودی رشد هزینه سوخت را جبران کردند و تنها کچاد که تولیدکننده شمش فولاد هم محسوب می شود، با کاهش حاشیه سود همراه بود.

اما یکی از بهترین صنایع در بین گزارش های فصلی، گروه پالایشی و تا حدودی بانکی بودند که با رشد مبلغ درآمد فصلی و تقریباً تثبیت حاشیه سود اولیه (ناخالص و حق الوکاله) موفق شدند سهامداران خود را در این بازار خوشحال کنند. البته دوقلوهای بانکی وبصادر و وتجارت از بدترین عملکرد خود رونمایی کردند. شتران و وبملت بهترین های صنعت خود بودند.

نتیجه‌گیری

هفته ای که گذشت، شاخص کل 4% و شاخص هموزن 5% کاهش را تجربه کردند و چهارشنبه تنها روز مثبت برای شاخص کل (کمتر از 0.3%) بود که همان را هم شاخص هموزن تجربه نکرد. اما نکته جالب اینجا است که تمامی بازدهی 8% نیمه اول دی ماه که با چاشنی مصوبات 10 گانه حمایت از بازار کسب شده بود تا انتهای ماه پس گرفته شد. با گزارش های نه چندان مثبت فصلی در صنایع بزرگ (فلزی و شیمیایی) و تنها با کمک صنعت پالایشی و تا حدودی بانکی بعید است که بازار روند مثبت پایداری را به خود ببیند. دلیل این بدبینی، تثبیت نرخ 23% سود اخزا و همچنین عدم رشد ارزش معاملات به بالای 4000 میلیارد تومان است. تنها روز چهارشنبه این رشد فروش اتفاق افتاد که باید در هفته بعد تکرار و رشد این ارزش معاملات را ببینیم تا به آینده بازار در بهمن ماه امیدوار باشیم. رشد قیمت جهانی نفت و فلزات رنگی همزمان با کاهش نسبی شاخص دلار شاید بتواند جبران جو ناشی از کاهش نرخ دلار آزاد (نرخ نیمایی در 24500 تومان تثبیت شده) باشد. همچنین امیدواری به نتیجه مذاکرات برای صنعت بانک و سپس خودرو می تواند عامل رشد خوبی محسوب شود و اوره ای ها هم با امیدواری به کاهش تخفیف های فروش صادراتی شاید از این وضعیت رکودی خارج شوند.

 

 

 


  • اشتراک گذاری: