خلاصه بازار هفته سوم مهر ۱۴۰۰

معاملات بورس اوراق بهادار

در این هفته شاخص کل با ریزش ۹۰ هزار واحدی معادل ۶ درصد افت شاخصی روبرو بود.شاخص هموزن نیز بیش از ۸ درصد افت در شاخص را گزارش نموده است با احتساب ریزش این هفته کل رشد سال حدود ۶ درصد معادل ۹۰ هزار واحد بوده است که بخش عمده‌ای از آن مربوط به سودهای تقسیمی مجامع بوده است که بدون در نظر گرفتن سودهای تقسیمی ۲.۵ درصد شاخص کل رشد ثبت نموده است.

اما شاخص هموزن که کلیت بازار را بهتر نشان می‌دهد حاکی از افت ۱۳ درصد از سطح قیمتی کلیات بازار می‌باشد . به صورتی که قیمت اغلب سهام کمتر از قیمت در اسفندماه سال ۱۳۹۹ شده است.

میانگین ارزش معاملات در هفته ۵ هزار میلیارد تومان بوده است که نسبت به میانگین ماهانه حدود هزار میلیارد تومان کاهش داشته است ونسبت به بالاترین میانگین هفتگی در سال جاری حدود ۴ هزار میلیارد تومان افت گزارش نموده است .کاهش ارزش معاملات یکی از عوامل اصلی در افت شدید شاخص بوده است که امید است در هفته های آتی این میزان ارزش معاملات رشد داشته باشد.

افت ۶ درصدی شاخص کل و همچنین عدم رونق در ارزش معاملات خرد سبب خروج پول حقیقی در بخش سهام شده است . این هفته با خروج ۳۸۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی یکی از بدترین گزارشات هفتگی مربوط به برآیند معاملات حقیقی ها  در سال جاری بوده است .

در طی هفته نماد های شپنا ،آریان و فملی بیشتر از هر نمادی توسط حقوقی ها بازار خریداری شده است .ارزش معاملات شپنا که توسط حقوقی ها بازار خریداری شده است بیش از ۲۶۰ میلیارد تومان بوده است.

صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت در طول هفته با استقبال  فعالین بازار روبرو شدند . در تمامی روزهای معاملاتی برآیند ورود و خروج پول حقیقی مثبت بوده است که در نهایت بیش از ۷۲۰ میلیارد تومان پول حقیقی وارد این صندوق ها شده است . ورود پول به صندوق‌های با درآمد ثابت  حاکی از وجود ریسک و عدم اطمینان در بازار سهامی می باشد.

دو نمودار زیر به نمادهایی که بیشترین میزان ورود پول حقیقی و سرانه خرید و فروش هر معامله حقیقی را نشان میدهند. همانطور که مشاهده می‌شود نمادهای زاگرس ،کارین و لپارس بیش از هر نمادی توسط حقیقی‌های بازار خريداري شده‌اند. زاگرس با ارزش معاملات بیش از ۷۸ میلیارد تومان پول حقیقی بالاترین ارزش معاملات هفته را به خود اختصاص داده است. مقایسه سرانه خرید و فروش آماره ای که حاکی از اعتماد بزرگان و خریدارن عمده به بازار می باشد در صورتی که سرانه خرید بالاتر از سرانه فروش باشد نشان از امید خریدارن پر قدرت بر بازار می باشد .در هفته ای که گذشت میانگین  سرانه خرید حدود ۱۵ میلیون تومان و سرانه فروش ۱۸ میلیون تومان به ازای هر معامله حقیقی بوده است .شکاف ۳ میلیون تومان بین خرید و فروش و سنگینی کف فروش نشان از بی اعتمادی سرمایه گذاران پر قدرت بر بازار بوده است که امیدوارم در هفته های آتی این نسبت تقویت پیدا کند .

معاملات کالاهای صنعتی در بورس کالا

فلزات اساسی و صنعت سیمان

ورق گرم  B فولاد مبارکه با نرخ  20,923 تومان در هر کیلو گرم معامله شد. این نرخ نسبت به ابتدای سال رشد 13% را داشته است.

تختال C فخوز با نرخ   15,500 در هرکیلوگرم معامله شد که نسبت به معامله قبلی تغییر نرخی نداشته است.

آهن اسفنجی این هفته با نرخ  8,115 تومان در هرکیلوگرم معامله شد که نسبت به هفته قبل 3% رشد داشته است.

قیمت مس کاتد فملی به مبلغ  213,770  تومان در هرکیلوگرم رسید.

نرخ شمش آلومینیوم فایرا به 70,624 تومان در هرکیلوگرم رسید که نسبت به معامله قبل رشد کمی داشته است.

سیمانی‌ها در این هفته 980 هزار تن سیمان در بورس کالا معامله کردند. بررسی داده‌ها نشان دهنده این موضوع است که بالاترین تفاوت نرخ معامله از نرخ انجمن صنفی، مربوط به سیمان سفید است که در این میان ساروم و ساوه بالاترین نرخ سیمان سفید را دریافت کردند.

پتروشیمی ها و پالایشی ها

شبندر وکیوم باتوم خود را با نرخ 8,812  تومان در هرکیلوگرم معامله کرد که نسبت به معامله قبل رشد 12% را داشته است. همچنین این محصول از ابتدای شهریور ماه رشد 37 %را داشته است و از ابتدای سال رشد 29%.

نرخ اوره پریل خراسان با رشد 21% نسبت به معامله قبل به قیمت 11,940 تومان در هر کیلوگرم رسید.این نرخ از ابتدای سال رشد 145% را تجربه کرده است. اوره گرانول پتروشیمی کرمانشاه نیز 134%نسبت به ابتدای سال رشد کرده است و به نرخ 11,154 تومان در هرکیلوگرم رسید.

لوبکات سبک شتران با رشد 5% نسبت به معامله قبل به نرخ 12,610 تومان در هر کیلوگرم رسید. این نرخ از ابتدای سال رشد 21% و از ابتدای شهریورماه رشد 26% داشته است. لوبکات سنگین شتران نیز با رشد 26% از ابتدای شهریور ماه به نرخ 12,290 تومان در هرکیلوگرم رسید. این نرخ نسبت به معامله قبل رشد 5% و نسبت به ابتدای سال رشد 21% را تجربه کرده است.

مهمترین نکات کدال در هفته ای که گذشت:

لخزر: پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده برای خصوص افزایش 500% از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی ،سود انباشته

پارتا:این شرکت در بازار دوم فرابورس پذیرفته شد

دلقما: افزایش نرخ برخی از محصولات

شبصیر: پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده برای خصوص افزایش 393% از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها

خصدرا: عمليات جا به جايي سکوهاي 10 گانه پارس جنوبي از جزيره صدرا به مناطق مشترک پارس جنوبي به اتمام رسيده و 5 عدد از سکوهاي مذکور تحويل موقت به کارفرما شده و طبق قرارداد در حال طي مراحل رفع punch listو دوره گارانتي مي باشد و 5 عدد ديگر در حال اتمام فرآيندهاي نهايي ساخت در دريا مي باشند تا به مرحله تحويل موقت به کارفرما برسد. لذا به محض اتمام پروژه هاي پارس جنوبي و تحويل دائم به کارفرما ، شفاف سازي جهت استحضار سهامداران در سامانه کدال منتشر خواهد گرديد.

پدرخش: پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده برای خصوص افزایش 180% از محل سود انباشته

کگل: پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده برای خصوص افزایش 200% از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی ،سود انباشته

خودرو: برگزاری مزايده فروش 58 درصد سهام شركت ليزينگ خودرو غدير از طريق سازمان بورس بصورت يكجا با شريط نقد و اقساط

کامودیتی

نفت و گاز

گزارش جدید اداره اطلاعات امریکا چهارشنبه منتشر شد. در این گزارش میانگین قیمت نفت برای فصل چهارم 2021 برای هربشکه 81 دلار و برای سال 2022 به طور متوسط 72 دلار پیش بینی شده است . قیمت گاز هنری هاب نیز برای فصل چهارم 20.5 سنت به ازای هر مترمکعب و 14 سنت برای سال 2022 پیش بینی شده است .

پالایشی

گزارشات پلتس نشانگر بهبود وضعیت سوداوری پالایشگاه ها در ماه های اخیر است .حاشیه سود پالایشگاه ها به محدوده مثبت بازگشته است .

قیمت بنزین فوب خلیج فارس با اکتان 95 در تاریخ 13 اکتبر ( 21 مهر ) حدود 94 دلار بر هر بشکه اعلام شده است. قیمت گازوئیل نیز تقریبا 95 دلار ارزیابی شد.

گزارش ماهانه اوپک نیز سه شنبه منتشر شد . طبق این گزارش کرک نفت کوره در ماه سپتامبر به طور متوسط منفی 3.3 دلار در هر بشکه بود که نسبت به منفی 7 دلار ماه اگوست رشد قابل توجهی داشته است. قیمت بالای انرژی در جهان باعث شده تا تقاضا برای نفت کوره افزایش یابد.

 کرک گازوئیل نیز نسبت به ماه اگوست رشد خوبی را تجربه کرد و به محدوده 10 دلار وارد شد.

پلیمر

 از زمان شروع پاندمی تولید کنندگان  محصولات شیمیایی و پلاستیک از تقاضای بالا سود برده اند. قیمت PVC در ترکیه به 2200 دلار در هر تن رسیده است که بالاترین میزان قیمت از زمانی است که موسسه پلتس ارزیابی قیمت های این منطقه را اغاز کرده است.

انتظار می رود قیمت ها در سال 2022 نیز همچنان بالا باشد.

 رمز ارز

در این هفته شاخص ترس و طمع عدد 70 را نشان میدهد که نشان از وجود ترس در این بازار میباشد بیت کوین روند افزایشی خود را تا بالای تراز 57000 دلار ادامه داد، سطح 57500 دلار را شکست و بالاتر از میانگین متحرک ساده ساعتی 100 قرار گرفت.با این حال، قیمت نتوانست گام را از تراز 58000 دلار فراتر بگذارد. به این ترتیب، بالاترین سطح قیمت در تراز 57837 دلار ثبت و روند اصلاح نزولی آن آغاز شد. قیمت زیر تراز 57000 دلار شکست و زیر سطح 56000 دلار و SMA ساعتی 100 قرار گرفت.ارزش بازار کریپتو طی هفته گذشته از 2،217 میلیارد دلار به 2،360 میلیارد دلار افزایش یافت. این مهم درحالی رخ داد که قیمت بیت کوین طی این هفته ، جهش قیمتی 5 هزار دلاری داشته است.

این هفته ، ارز INV  با 366 درصد رشد بیشترین رشد قیمتی را در میان دیگر رمزارز ها کسب کرد.پس از آن ، ارز  CATE با 158 درصد رشد در جایگاه دوم بیشترین میزان  رشد در طول هفته قرار گرفت.

در طرف دیگر ماجرا ، ارز  BNBCH با 54 درصد افت قیمت بیشترین کاهش قیمتی را در بازار داشت و پس از آن ، ارز PRXY  نیز جایگاه دوم را با افت 44 درصدی قیمت کسب کرد.

سلطه بازار بیت کوین در این هفته ، تغییر محسوسی نکرد و در سطح 42 43 درصد نیز باقی ماند.

در هفته ای که گذشت ارزش بازار بیت کوین 22 درصد رشد کرد و به 973 میلیارد دلار رسید و همینطور اتریوم از 341 میلیارد دلار با رشد 70 میلیارد دلاری به 411 میلیارد دلار رسید.

(( اهم اخبار و رویداد ها ))

  • همانطور که می دانید، در پی افزایش سرکوب های شدید نظارتی در حوزه ارزهای دیجیتال در چین، بسیاری از صرافی های ارزهای رمزنگاری شده فعالیت خود در این منطقه را به حالت تعلیق درآورده اند. در همین راستا، بایننس در تازه ترین اقدام خود اعلام کرده است که از روز 31 دسامبر (10 دی)، منطقه تجاری CNY را به طور کامل از پلتفرم خود حذف می کند. در این اطلاعیه آمده است:“بایننس فهرست کاربران این پلتفرم را به صورت مرتب مورد بازبینی قرار می دهد. در صورت شناسایی کاربران ساکن سرزمین اصلی چین، حساب های مربوطه به حالت “فقط برداشت” تغییر می کند و کاربران فقط قادر به برداشت، بازخرید و بستن پوزیشن های خود خواهند بود. بایننس پیش از هرگونه اقدام، مراتب را 7 روز قبل به کاربران اطلاع می دهد.”
  • درحالی که به نظر می رسید تنها کمسیون اقتصادی مجلس به دنبال قانون گذاری در حوزه رمزارزها باشد، اکنون، سه طرح مختلف در کمیسیون های )اقتصادی(، )ویژه جهش تولید( و )انرژی( با محوریت رمزارزها در حال تدوین است.      
  • قانونگذاران استرالیایی با طرحی جدید که مجازات مجرمان را افزایش می دهد ، موضع سخت تری در برابر باج افزارها اتخاذ می کنند.

( تحلیل تکنیکال اتریوم (ETH))

این خط روند در نزدیکی سطح فیبوناچی اصلاحی 50% حرکت نزولی سقف نوسانی 3620 دلار به کف قیمت 3405 دلار واقع است. در صورت شکست قاطع قیمت بالای مقاومت این کانال، افزایش جدیدی از سطح 3540 دلار آغاز می شود.

مقاومت اصلی بعدی نزدیک به سطح 3540 دلار واقع است و بالاتر از این مقاومت، احتمال جهش جدید قیمت وجود دارد. در این حالت، قیمت می تواند به سطح 3620 دلار برسد.

اگر اتریوم نتواند بالاتر از سطوح مقاومتی 3520 و 3540 دلار به حرکت خود ادامه دهد، می تواند یک افت جدید را آغاز کند. اولین حمایت در این روند نزولی نزدیک به سطح 3450 دلار می باشد.اولین حمایت اصلی در حال حاضر نزدیک به سطح 3400 دلار شکل می گیرد. در صورت سقوط قیمت تا زیر سطوح حمایتی 3400 و 3380 دلار، احتمالاً این روند ریزشی ادامه پیدا می کند. حمایت اصلی بعدی نزدیک به تراز 3375 دلار می باشد. هرگونه کاهش بیشتر می تواند قیمت اتر را به سمت منطقه حمایتی 3300 دلار سوق دهد.

 

جمع‌بندی

 با توجه به قیمت‌های جهانی نفت و محصولات پتروپالایشی و کامودیتی‌ها انتظارات بر این بود که طی هفته گذشته روند مثبتی را داشته باشیم؛ ولی برخلاف انتظارات روند بازار نزولی بوده که به نظر دلیل آن میتواند معاملات دلار باشد. چرا که دفعه قبل که شاخص تا یک میلیون 300 هزرا واحد ریخته بود؛ دلار از رقم 28،300 تومان ریخته بود که ریزش دوبار آن نیز منجر به ریزش دوباره شاخص شده است. نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که دلار ریزش حدود 4 درصدی داشته است ولی شاخص از پیک قیمتی خود ریزش بالای 10 درصدی داشته است. که P/E تحلیلی بازار با توجه به دلار نیمایی که تغییری نیز نداشته است. حوالی 9.5 میباشد، به عبارتی سهم‌های کم ریسک با P/E زیر 5 هم در بازار وجود دارد.

به نظر می‌رسد با توجه به رشد صورت گرفته در نرخ های جهانی ( مس نزدیک به 10 هزرا دلار، روی نزدیک به 4 هزار دلار با وجود موجودی انبارهای خوب شرکت‌ها، آلومینیوم بالای 3 هزرا دلار و اوره نزدیک به 800 دلار) انتظار بر این است که بازار روند رو به رشدی را داشته باشد و اکثر نمادها در سایه معاملات، احتمالا مثبت نمادهای شاخص ساز ( همچون فلزات اساسی پتروپالایشی‌ها،بخصوص اوره‌ای‌ها) سقف قیمتی گذشته خود را پس بگیرند. در بین پالایشی‌ها نیز تنها شرکتی که گزارش خوبی نداشته است، شپنا بوده که علت آن قیمت بالای نفت بوده که منجر به کاهش کرک اسپرد محصولات شده بود. درصورتی که شاوان و شبندر گزارش‌های خوبی را داده بودند. علی ایحال باید منتظر گزارش بقیه شرکت‌های پالایشی نیز بود تا نتیجه‌گیری‌ها در رابطه با این صنعت به طور جامع‌تری صورت پذیرد.

همچنین محرک دیگری که می‌تواند منجر به رشد طی هفته پیش رو باشد گزارش های 6 ماهه می‌تواند باشد که در انتظارت بر رشد بین 50 تا 200 درصدی سود در صنایعی همچون پتروپالایشی و سیمانی و دارویی و... می‌باشد.


  • اشتراک گذاری: