خلاصه بازار هفته سوم مرداد ۱۴۰۰

کامودیتی  و نفت
آمار تورمی آمریکا در ماه جولای نشان می‌دهد نه تنها تورم در این ماه از انتظارات پیشی نگرفته، بلکه رشد هسته شاخص مصرف‌کننده (Core CPI) کمتر از انتظارات بوده است. این مساله سبب شده تا نگرانی از رشد پیش از موعد نرخ بهره و محدود ساختن سیاست‌های انبساطی تا حدودی کمرنگ شود. به این ترتیب بار دیگر از فشار بر روی کامودیتی‌ها کاسته شده و به خصوص فلزات به محدوده سبزرنگ برگشته‌اند. طلا نیز با رشد یک درصدی توانسته به سطح 1755 دلاری صعود کند. نفت متاثر از فشار آمریکا بر اوپک به منظور افزایش تولید نفت و همچنین کاهش کمتر از انتظار ذخایر نفت آمریکا همچنان در محدوده منفی است.
الومینیوم  نزدیک به سقف 10 ساله خود است . این رشد قیمتی در حالی است که این صنعت سال ها از مازاد عرضه به واسطه گسترش عظیم در چین رنج برده است . برخی تحلیل گران معتقدند امسال می توان شاهد بزرگ ترین رشد تقاضای تاریخی برای این صنعت باشیم . پیش بینی می شود مصرف با رشد 8.5 درصدی به 68.2 میلیون تن برسد . سمت عرضه این فلز هم به دلیل خشکسالی در برخی استان های چین محدود شده است . نیروگاه های برق ابی در چین به دلیل خشکسالی با کاهش توان تولید مواجه اند . همین موضوع باعث شده تا دولت فعالیت کارخانه های الومینیوم را محدود کند.
قیمت گاز طبیعی همچنان صعودی است. قیمت تولید الایندگی کربن در اروپا به 57یورو بر تن رسیده است که موجب فشار بر سوخت های کربنی است. با توجه به محدودیت های عرضه انتظار رشد بیشتر دور از ذهن نیست
با وجود اینکه بزرگترین شهر فولادسازی چین (تانگشان) همچنان به دنبال کاهش تهاجمی تولید فولاد خود در باقیمانده طول سال است ، اما تا به امروز برنامه کاهش تولید فولاد این کشور در سال 2021 کمتر از برنامه اعلام شده است، تحولی که به احتمال زیاد منجر به عرضه بیش از حد (اشباع بازار) و فشار بر روی قیمت ها در آینده نزدیک خواهد شد.چین به عنوان بخشی از برنامه های بزرگ خود برای تحقق اهداف کاهش گازهای کربن ، به دنبال مهار گسترش تولید فولاد در سال 2021 است. این کشور اخیراً کنترل های زیست محیطی دقیق تری را با تمرکز بر صنعت فولاد اعمال کرده است ، که شامل کاهش تولید فولاد در سراسر کشور چین می باشد.انتظار می رود تانگشان (Tangshan) واقع در استان هبی (Hebei) در شمال چین ، تولید فولاد خام خود را بیش از هدف مورد نیاز در سال 2021 کاهش دهد.با این وجود ، طبق اعلام انجمن آهن و فولاد چین CISA اکثر کارخانه های فولاد چین هنوز در حال برنامه ریزی برای کاهش تولید فولاد خود هستند و یا در حالت انتظار و مشاهده به سر می برند تا بعداً تصمیم گیری کنند.برخی منابع می گویند اگر کاهش تولید فولاد در ماههای آگوست و سپتامبر در خارج از تانگشان (Tangshan) در مقیاس کوچکتر باقی بماند ، افزایش ذخایر فولاد احتمالاً باعث عرضه بیش از حد در بازار خواهد بود که بر روی قیمت سنگینی خواهد کرد .حتی اگر تقاضای فصلی در ماه سپتامبر را پیش رو داشته باشیم.بر اساس گزارش CISA ، کاهش تولید فولاد در سراسر کشور امری ضروری بود زیرا این اقدام می تواند به کاهش قیمت سنگ آهن ، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و جلوگیری از عرضه بیش از حد در نیمه دوم سال 2021 و در زمانی که تقاضا برای فولاد کاهش میابد، منجر شود.

ارز و سکه
در هفته ای که گذشت بورس اوراق بهادار تهران همچنان به روند صعودی خود ادامه داد و با توجه به گزارشات هفته گذشته رفتار منطقی بر اساس تحلیل های صورت گرفته را از خود به نمایش گذاشت، روز چهارشنبه شاخص بورس با ثبت عدد 1  میلیون ۴۸۴ هزار واحد فعالیت خود را به پیان رساند تا همچنان صعودی بودن بازار برای هفته آتی را  قابل تصور کند.
اما در بازار های جهانی انس طلا با سررسید قرار داد های فیوچر  افت چشم گیری تا محدوده ۱۶۸۰ دلار را تجربه کرد اما  با توجه به افزایش ترس ها از شیوع مجدد کرونا دلتا در دنیا و زودتر فرا رسیدن موعد افزایش نرخ بهره آمریکا پس از انتشار خبر تورم آن کشور شاهد بازگشت قیمت به محدوده ۱۷۵۰ دلار شده ایم،
اما  در بازار ایران با شروع حرکت رشد قیمت دلار و وارد شدن قیمت در کانال ۲۶ تومان شاهد افزایش تقاضا در حوزه  ارز شده ایم که دلار در آخرین نرخ اعلامی صرافی در محدوده 26600 تومان فعالیت آخر هفته خود را به پایان رسانده است، اما سکه نیز که در رقابتی بورس و دلار قرار دارد ، با ثبت قیمت ۱۱ میلیون ۶۰۰ هزار تومان روند صعودی خود را  به نمایش گذاشته است،  افت قیمت جهانی طلا در کنار افزایش قیمت دلار در ایران حباب سکه را به محدوذه ۵۷۰ هزار تومانی رسانده است، که انتظار می رود با بازگشت قیمت جهانی و مشخص شدن جایگاه قیمت نرخ دلار این حباب در این محدوده ها متعادل شود.
در بازار رمز ارز ها نیز که اخیرا شاهد بی توجهی سرمایه گذاران و افت چشم گیر نماد های این بازار بودیم در هفته گذاشته بیت کوین پرچمدار رمز ارزها با عبور از مقاومت روانی و قیمتی ۴۰ هزار دلار در محدوده ۴۵ هزار دلار به تعادل رسید که بنظر میرسد پس از تثبیت در ۳۶ هزار دلار هم اکنون پله جدیدی را برای ثبیت قیمت پیدا کرده است که می تواند ایستگاه خوبی برای ادامه رشد قیمت بیت کوین تا اهداف بالاتر ۶۰ هزار دلار را به همراه داشته باشد.
در بازار آتی طی هفته های اخیر شاهد ورود پول های پارک سده به نماد های این بازار بودیم  که فرصت نوسانگیری فعالان این حوزه را در بازار دوطرفه افزایش داده بود، اما با توجه به نزدیک شدن موعد سررسید شهریور ماه زعفران نگین که در بازار نقد قیمتی نزدیک به ۱۱۵۰۰ تومان دارد می تواند برای کمتر شدن فاصله قیمتی نماد آتی این کالا و بازار نقد به سمت ۱۴ هزار تومان که قیمت روی تابلو بورس کالا است حرکت کند و یا قرار داد آتی این کالا با کمی کاهش قیمت تحویل سر رسید خود  را به قیمت بازار نقد نزدیک کند.
باتوجه به مشخص شدن کابینه دولت ریس جمهور جدید موج انتقاداتی از موافقان و مخالفان این تیم  آغاز شده است که از نظر کارشناسان انتظارات افزایش قیمت ها و تورم موجود در کشور موضوع مشترکی خواهد بود که چشم انداز بازار بورس، طلا و ارز را همچنان برای میان مدت صعودی نشان  خواهد داد،


 

همانگونه که در تصویر مشاهده می کنید نمودار با برخورد به خط روند کف کانال صعودی خود  با نمایش یک واگرایی مخفی در قیمت و اندیکاتور مک دی خط روند نزولی میان مدت خود را شکسته است که می توان شروع حرکت به هدف سقف کانال اشاره کرد.

کدال
شناسایی سود ۵۰ تومانی   وساپا از فروش املاک
شروع بهره برداری از پروژه ۲۰ هزار تنی   شصدف و افزایش ۱۰۰٪ ظرفیت تولید
افزایش قابل توجه نرخ ها در کقزوی و رشد ۱۰۰٪ مبلغ فروش فصلی نسبت به مدت مشابه سال گذشته

افزایش سرمایه ها
  وپاسار ۴۳۰٪ از آورده نقدی و سود انباشته
  فخوز ۲۸۰٪ از سود انباشته
  بفجر ۲۰۰٪ از آورده نقدی و سلب حق تقدم
  دلر ۱۰۰٪ از آورده نقدی و مطالبات

پیش بینی بازار
دلار به ۲۷،۰۰۰ تومان نزدیک شده و این واکنشی به رشد نرخ در بازار خودرو و تا حدودی مسکن است. همچنین دلار سکه به ۲۸،۰۰۰ تومان و دلار سکه یک روزه رفاه در بازار به ۲۹،۰۰۰ تومان رسیده است که نشان از پایداری نرخ دلار دارد.
سیمان، اوره، گندله، فولاد و آلومینیوم از جمله محصولاتی بودند که رشد قیمتی را در هفته جاری هم تجربه کردند ولی هنوز نرخ برابری دلاری آنها در مقایسه با نرخ های جهانی کمتر از ۲۲،۰۰۰ تومان است. برای هفته پیشرو باید منتظر رشد نرخها در بورس کالا متناسب با رشد نرخ ارز باشیم، چه محصولات صنعتی و چه شیمیایی.
 به نظر با نرخ های فعلی نفت، کامودیتی و دلار نیمایی و همچنین مجوزهای پیاپی افزایش نرخ های داخلی، شاخص کل ۱.۶ میلیون واحدی نقطه تعادلی می باشد. هرچه نرخ دلار نیمایی از محدوده ۲۲،۵۰۰ تومان فاصله بگیرد انتظار رشد بیشتر شاخص ها را داریم. صنایع پتروشیمی و فلزی به ویژه اوره و فولاد از ارزندگی بیشتری برخوردارند. صنعت ذغال سنگ هم به تبعیت از نرخ شمش فخوز از گزینه های جذاب در صنایع کوچک هستند. کطبس و کزغال از ارزندگی بیشتری برخوردار هستند.
در بازار سکه و صندوق های طلا، با حباب قیمتی که شاهد هستیم و بازدهی ۳۰٪ که صندوق ها از اواسط اردیبهشت داده اند (در پیش بینی بازار ۲ ماه گذشته صندوق های ارزنده پیشنهاد شده بودند)، انتظار تعادل معاملات در هفته آینده را داریم.

 

 


  • اشتراک گذاری: