خلاصه بازار هفته سوم خرداد 1400

فرصت کوتاه هفته سوم خرداد ماه هم روندی شبیه به هفته گذشته خود داشته و روند کلی بازار به نفع صنایع و نمادهای بزرگ بازار بوده است. بخشی از پیش بینی هفته گذشته محقق شد و در همین فرصت کوتاه سه روزه، شاخص کل رشد یک درصدی داشته و شاخص کل هموزن بازدهی منفی نزدیک به صفر داشته است و همچنین نمادهای اوره ای بازدهی نسبی خوبی داشتند. اما بهترین های هفته به صنایع خودرو (8+%)، حمل و نقل (7+%) و بانک (4+%) تعلق گرفته و ضعیف ترین صنعت هفته هم قند و شکر (3-%) بود. عمده نمادهای برتر هفته از گروه خودرو بودند و نمادهای خگستر و زپارس با بازدهی 15% و خودرو و ختوقا با بازدهی 12% بهترین های هفته بودند و از طرف دیگر نمادهای تشتاد، کسعدی، وپسا، شزنگ و زنگان با بازگشایی های بدون دامنه نوسان بازدهی منفی بیش از 30% داشتند. نماد خاص بازار غشهداب بود که با رشد 2000% حجم معاملات از صف فروش خارج شده و آخرین روز هفته را با صف خرید و البته معاملات پر حجم به پایان برد. برکت هم بعد از یک رالی 35% در 3 هفته گذشته در پایان معاملات هفته متعادل شد.
روند بازار


اگر از ابتدای خرداد ماه به روند کلی بازار نگاهی بی اندازیم به وضوح تغییر جهت بازار از صنایع کوچک به صنایع بزرگ را مشاهده می کنیم؛ بیشترین بازدهی صنایع در این مدت به پالایشی ها (15+%) ، پتروشیمی ها (8+%) و فلزات اساسی (6+%) رسیده و ضعیف ترین عملکرد هم به کانه های غیر فلزی (10-%) که بیشترین سهم را در بازگشایی های منفی بدون دامنه نوسان داشته است. اما بهترین نمادهای سه هفته اخیر به ترتیب غگل (29+%) ، سیستم (22+%) ، برکت (21+%) و سفارس (21+%) بودند و در مقابل نمادهای سبهان و خفنر با ریزش بیش از 50% ضعیف ترین های بازار بودند.


کامودیتی و نفت

هفته های اخیر روند کم نوسانی را در شاخص دلار و به تبع آن در قیمت کامودیتی ها شاهد هستیم. نفت 72 و مس 9900 و روی 3000 دلاری در این هفته ها کم نوسان بوده اند. تنها فولاد با اندکی ریزش قیمتی در هفته جاری روبرو بوده که آن هم نسبت به ابتدای سال جاری هنوز از رشد 15% برخوردار است.
در مشتقات نفتی و پتروشیمی از ابتدای خرداد تا امروز شاهد کاهش نسبی قیمت ها بودیم. استایرن منومر 8% ، انواع روغن پایه 7% ، انواع گریدهای پلی پروپیلن 7% ، ABS 6% ، انواع نخ پلی استر (شگویا) 5% بیشترین روند منفی را بین شیمیایی ها داشتند. LAB ، PVC ، انواع گریدهای پلی اتیلن، کریستال ملامین و انواع لوبکات و وکیوم باتوم بدون تغییر قیمت بودند. اوره با 7% رشد قیمتی بهترین محصول پتروشیمی معامله شده در بورس کالا بوده است.

 

کدال

نماد تازه عرضه شده فتوسا در کنفرانس اطلاع رسانی خود به رشد 275% نرخ برق در هزینه های سوخت اشاره کرد که در تحلیل بسیاری از صنایع در سال جدید باید لحاظ گردد. شپلی از نیاز به 540% افزایش سرمایه و قابلیت 1390% دارایی های خود برای تامین این افزایش سرمایه از محل مازاد تجدیدارزیابی دارایی ها گفت. فلوله هم قصد افزایش سرمایه 1280% از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها را دارد. مجوز افزایش نرخ 21% شگل که باعث بازگشایی بدون دامنه نوسان سهم شد و بیش از 18% منفی را به خود دید.

ارز و طلا

بازار در آخرین هفته مانده تا انتخابات ریاست جمهوری بشدت خنثی شده است و طوری که اخبار ها از وین کم و حتی تغیرات نرخ انس هم تاثیری بر روی قیمت های دلار و طلا ندارد، همه سرمایه گذاران همچنان در بی تکلیفی آینده چشم انداز سرمایه گذاری خود قرار دارند، اما از نظر متغیر های اقتصادی و شرایط حاکم همچنان می توان انتظار رشد تورم و را خواهیم داشت به این تورم به صورت دومینو به بورس اوراق بهادار و نرخ طلا و نرخ ارز تاثیر می گذارد، اما برخلاف این دو بازار بورس اوراق بهادار در برخی از نماد های بزرگ بورس شاهد رشد های چند درصدی بودیم که نوید امید بخشی برای بازار بورس خواهد بود.
نرخ سکه امامی در این هفته تغیر ۵۰ هزار تومانی را در آخرین مفامله خود ثبت کرده است که نشان از خنثی بودن روند فعلی سکه را دارد، اما نرخ دلار هم با تمام اخبار های منتشره به دلیل نزدیک شدن به تاریخ انتخابات با نوسان بسیار کم فعالیت این هفته خود را در قیمت ۲۴ هزار تومان به پایان رساند این تغیرات اندک در نرخ این دو حوزه باعث شده است که حباب سکه نیز با ۲۹۰ هزار تومان همچنان بی نوسان بماند، اما اگر درباره سرمایه گذاری با ریسک یخواهیم بگویم صندوق های بر پایه طلا می تواند در این روزها با توجه به نوسانات اندک در بازار می توان به رشد اهرمی و یا افت اهرمی آن ها اشاره کرد، بر خلاف روند رنج و کم نوسان سکه برای مثال صندوق طلا لوتوس که ۷۰ درصد صندوق را به گواهی ۱ روزه سکه اختصاص می دهد بازدهی بهتری از نظر درصدی ثبت می کند. اما فعلا روند فعلی این صندوق ها نیز از نموداری کمی در ریسک است که در در صورت از دست دادن کف قیمتی خود احتمال یک اصلاح را برای آن ها متصور خواهیم بود اما فعلا صبر کردن از نظر پلن های سرمایه گذاری تا شروع یک روند در بازار الویت دارد.
نرخ دلار نمیایی نیز که تاثیر مستقیم بر سود سازی شرکت های صادراتی دارد همچنان پس از رشد های اخیر در محدوده ۲۰ هرار تومان قرار دارد که از نظر روانشناسی نمودار در بحث تکنیکال یک روند فرسایشی نزولی دارد که در صورت دستوری نبودن این بازار می توان امید به رشد را دور از انتظار ندانیم. همین انتظار نیز در چارت دلار به نمایش آماده است که پس از یک روند کم جون نزولی یک رشد چند درصدی را در هفته های اخیر ثبت کرده است. نرخ دلار نیمایی در صورت رشدی بودن می تواند کمک خیلی زیادی در افزایش ارزش ذاتی شرکت ها داشته باشد، با توجه به رشد نرخ کامودیتی ها و نفت ۷۲ دلاری می توان یک چشم انداز جذابی برای برخی از صنعت های بورس انتظار داشت


معاملات بازار آتی

در بازار آتی هم زعفران نگین سر رسید شهریور همچنان در دامنه نوسان کوچک یا رنج قرار دارد اما با توجه به بالا اوردن کف قیمتی می توان در صورت شکست سقف قیمتی این رنج می توان شروع یک رشد را برای زعفران داشته باشیم در بازار نقره نیز پس از یک رشد تا محدوده ۲۰ هزار تومان همگام با افت اصلاحی در انس طلا و نقره وارد یک روند اصلاحی شده است که با توجه به دو طرفه بودن این بازار بر خلاف بورس اوراق می توان از پایین رفتن نیز سود کسب کند اما الویت داشتن پلن معاملاتی در این شکل بازار ها بشدت مهم و الزامی است.

پیش بینی بازار

با توجه به روند معاملات در پایان هفته و عدم تغییر محسوس در متغیرهای کلان اقتصادی و کالایی، به نظر ابتدای هفته بازار منفی بوده و فرصت خوبی برای اصلاح سبدها می باشد. با روند قیمتی در بازارهای جهانی و بورس کالا همچنان روی صنعت اوره مثبت هستیم و صنعت سرب و روی و تا حدودی سیمان خوب های بعدی هفته آینده خواهند بود. با خبرهای منفی از مذاکرات وین باید شاهد پس دادن بازدهی خودرویی ها و بانکی در هفته پیشرو باشیم. بازگشایی های بدون دامنه نوسان در صنایع کوچک می تواند نمادهای جذابی را برای بازدهی معرفی کند.

گزارش های آماری هفته
•    ارزش معاملات حدود 13.5هزار میلیارد تومان ارزش معاملات گزارش نموده است که به صورت میانگین هر روز نزدیک به 4.5 هزار میلیارد ارزش معاملات روزانه بوده است.
•    
بیشترین ارزش معاملات مربوط به سهام #خودرو با حدود 470 میلیارد تومان و #خساپا با حدود 370 میلیارد تومان بوده است.
•    
حجم معاملات در طی این هفته حدودا 24 میلیارد سهم بوده است که به طور میانگین روزانه حدود 8 میلیارد ورق سهم بوده است.
•    
بیشترین حجم معاملات مربوط به #خودرو با 2.5 میلیارد برگه و #خساپا با حجم هرکدام 2.2میلیارد برگه بوده است.
•    
در طی این هفته حدود 600 میلیارد تومان پول حقیقی از بخش سهام خارج شده است.
•    
در طی این هفته حدود 2300 میلیارد تومان پول از بخش صندوق های با درامد ثابت خارج شده است.
•    
حقیقی ها در طی هفته بیشتر ورود پول را در #وبملت #فروی #کاما داشته اند.
حقوقی ها نیز در #فولاد #وپاسار و #میدکو بیشترین ورود را داشته اند.
•    
سرانه خرید و فروش نیز در هفته گذشته تقریبا 35 در مقابل 55 میلیون بوده است


  • اشتراک گذاری: