خلاصه بازار هفته دوم خرداد 1400

در پیش بینی هفته گذشته از لزوم کاهش فاصله بازدهی بلندمدت بین شاخص کل و هموزن گفتیم که با روند بازگشایی های بدون دامنه نوسان این پیش بینی واقع شد. در این هفته شاخص هموزن در حالی بازدهی منفی نزدیک به صفر داشت که شاخص کل با بازدهی 3.5% به کار خود پایان داد. این روند بازار در سال جدید نشان از تحلیلی شدن بازار دارد، در حالی که در هفته های گذشته خبرهای مثبت و تصمیمات به ظاهر تاثیرگذار بر روند مثبت بازار مخابره می شد و انتظارات را برای رشد بازار شکل می داد ولی در اکثر هفته ها شاهد ریزش بازار بودیم و در نهایت شاخص های کل و هموزن به ترتیب با کاهش 15% و 13% تا انتهای هفته گذشته رسیدند. ولی در هفته جاری که به جز معاملات سیمان در بورس کالا و رشد قیمت قند و شکر، خبر مثبت خاصی نداشتیم و حتی دلار نیمایی هم به کمتر از 20،500 تومان رسیده، شاهد بازدهی مثبت بزرگان بازار هستیم که اتفاقاً دستوری و برای حفظ ارزش بازار نیست. چرایی این اتفاق را باید در نسبت P/E سالانه بازار (TTM) که به کمتر از 11 رسیده و بسیاری از نمادها سودهای تقسیمی خوبی در درون خود دارند که پس از مجمع و تقسیم سود نقدی، این نسبت باز هم کاهش خواهد یافت. رشد انتظاری دلار هم بر این روند بی تاثیر نبوده است.
روند بازار
علیرغم بازار مثبت و ورود نقدینگی 440 میلیارد تومانی شنبه، در نهایت خالص خروج 300 میلیارد تومانی را در بخش حقیقی بازار در این هفته شاهد بودیم. بهترین صنایع هفته پالایشی ها و غذایی ها بودند که برای پالایشی ها با کاهش 20% از ابتدای سال منطقی است ولی برای غذایی ها باید جانب احتیاط را حفظ کنیم و البته از پتانسیل حذف دلار 4200 تومانی در صنعت قند و روغن خوراکی غافل نباشیم.
بهترین نماد بازار بعد از نماد عرضه اولیه ی غکورش، به ترتیب برکت، کماسه، کدما، سیستم و شپنا بودند. برکت به دلیل ریزش قیمتی 30% و خبر تولید انبوه واکسن کرونا و کماسه هم به دلیل ریزش 80% در یک ساله اخیر و نهایی شدن افزایش سرمایه 640% برای خریداران جذاب بودند. اما از طرف دیگر ادامه بازگشایی های منفی بدون دامنه نوسان همچنان قربانی می گیرد و دغدغه اصلی سهامداران صنایع کوچک شده است. بیشترین ریزش های هفته با بیش از 30% منفی به ترتیب به نمادهای ثتران ، دکیمی ، فالوم ، غگلستا و غویتا تعلق گرفته است.

کامودیتی و نفت
شاخص دلار خود را در محدوده 90.5% تثبیت کرده و اونس طلا به کمتر از 1870 دلار هم رسیده و نفت موفق به شکستن مقاومت 70 دلاری شد و تا رکورد 77 دلاری سال 2018 فاصله چندانی ندارد و پیش بینی ها از افزایش حجم تقاضا برای این کالای استراتژیک، آینده نزدیک 80 دلاری را می بینند. این پیش بینی می تواند به رشد قیمت در سایر حامل های انرژی از جمله گاز و به تبع آن محصولات پتروشیمی شود. متانول متعادل و اوره رشدی است و سبد متنوع محصولات الفینی روند رو به رشدی دارند که به دلیل کاهش نرخ ارز در دو هفته اخیر در بورس کالا با اندکی کاهش قیمت مواجه شدند. در فلزات اساسی هم شاهد ثبات قیمت ها هستیم که پیش بینی رشد مصرف به دلیل کاهش اثرات کرونا در جهان، انتظارات رشد قیمتی در میان مدت را برای آنها ایجاد کرده است. اما در صنعت فولاد با توجه به ارزش بالای معاملات و سهم بسیار چین، از شکننده بودن قیمت ها صحبت به میان می آید و باید به کاهش فاصله ها در محصولات با فرآیند تولید یکسان هم نگاهی داشته باشیم. اسلب که فاصله قیمتی زیادی با شمش فولاد گرفته (رشد قیمتی ورق فولادی) با کاهش قیمت یکی و یا افزایش دیگری باید جبران شود. میلگرد هم که به کمترین فاصله با شمش فولاد رسیده بود در حال حاضر با نرخی برابر با 1.3 شمش فولاد در حال معامله است.

کدال
مهمترین های کدالی هفته به گزارش امیدوارکننده شپترو با خروج از زیان دهی در سال 99 ، افزایش نرخ (هر چند اندک) در صنعت نیروگاهی،  دریافت مجوز افزایش نرخ 21% محصولات شوینده در شگل و 26% محصولات کساوه جدیدترین تلاش ها برای تطبیق نرخ محصولات شرکت ها با تورم واقعی سال جاری است.آغاز به کار شرکت سلولزی زیرمجموعه چکاپا و همچنین تسویه بدهی شصفها به سمایه با فروش سهام وثیقه از دیگر افشای اطلاعات های مهم بازار در هفته جاری بوده است.

پیش بینی بازار
با بازگشت تقاضا به گروه پالایشی و رشد قیمت نفت ، برای هفته پیشرو هم انتظار رشد در ای نگروه در کنار نمادهای روانکار را داریم. همچنین همراهی اوره ای ها در کاهش قیمت علیرغم رشد قیمت جهانی محصول، منتظر افزایش تقاضا و رشد قیمتی برای این گروه هم هستیم. با دریافت مجوزهای پیاپی رشد نرخ در صنایع کوچک داخلی و از طرفی بازگشایی های منفی در این صنایع، از میانه هفته آینده باید شاهد رشد هرچند هیجانی در این صنایع از جمله نیروگاهی و غذایی و لاستیکی باشیم. بهترین های این صنایع رمپنا و غبشهر و پکرمان هستند.

ارز و طلا
در هفته ای که گذشت بازار سرمایه بعد از مدت ها بازدهی بهتری را نسبت به بازار های موازی خود ثبت کرد، و بازار طلا جهانی که در روز پنجشنبه اخر هفته با یک  ریزش ۲.۵ درصدی به محدوده  ۱۸۶۷ دلار وارد شد، ریزش اصلاحی طلا پس از رشد نیمه جان روز های اخیر دور از انتظار نبود و این ریزش را می توان یک اصلاح و رفع خستگی حرکت صعودی دانست، اما در بازار داخل با رشد قیمت دلار پی استعفا ریس بانک مرکزی  روند صعودی گرفت  و در اخرین روز معاملاتی خود قبل از تعطیلات خرداد ماه در محدوده ۱۰ میلیون ۷۲۰ تومان فعاایت خود را به پایان رساند. این رشد طلا در روز اخیر همگام با ریزش مجدد نرخ دلار نشد و پس از افت دلار  می انتشار اخبار های وین تا ۲۳ هزار ۵۰۰ تومان باعث افزایش حباب سکه به ۱۹۰ هزار تومان شد، محدوده حباب سکه مدتی است که در محدوده ۳۷۰ به پایین قرار دارد که در صورت افزایش حباب سکه از این محدوده می توان انتظار رشد بیشتری را برای حباب سکه و شاید رشد قیمت سکه انتظار داشته باشیم.

معاملات بازار آتی
در بازار آتی بورس نیز زعفران نگین که دارای بیشترین حجم معاملات این بازار است در قرار داد سررسید شهریور ماه مدت هاست که در یک روند رنج در محدوده  ۱۳ هرار تومان قرار دارد اما نکته قابل اهمیت برای فعالان این حوزه اهرم ۵ است که می توانند برای نوسانات ریز این بازار در ریزش ها و یا صعود ها در ریز نوسانات بازدهی مناسبی کسب کنند،  اما به دلیل اهرم دار بودن این معاملات رعایت اصول معامله گری الزامیست، در بازار نقره در سر رسید خرداد نیز که بیشترین حجم معاملات را دارد رشد قابل توجه ای را شاهد بودیم که پس از شکست مقاومت  محدوده ۱۴ هزار تومان  در آخرین روز معاملات فعالیت خود را در محدوده  ۲۰ هزار ۶۰۰ تومان به پایان رساند، پس از بازگشایی نقره در بورس کالا  معامله گران این حوزه انتظار حرکات مشابه ای نسبت به انس جهانی و نقره جهانی داشتند اما در ابتدا این اتفاق رخ نداد ولی هم اکنون شاهد آن هستیم که بازار کمی پویا تر شده است و می توان یک همگرایی بین این دو بازار باهم بزای تحلیل داشته باشیم.

رمز ارزها
بانک مرکزی هند در یادداشتی اعلام کرد که بیت کوین و صرافی های ارز دیجیتال ممنوعیتی ندارند و بانک ها نیز میتوانند با رعایت قوانین احراز هوییت به ارز های دیجیتال ورود کنند. بایننس کوین با کوین BNB در رده چهارم ارزش بازار با ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار برای بار دوم قرار گرفت.
جی پی مورگان: ‌افت قیمت بیت کوین باعث شده تا سرمایه ها از بازار رمز ارز به سمت بازار های سنتی مانند طلا برود. به گزارش Santiment, ده نهنگ برتر #اتریوم هم اکنون بیش از ۱۹ میلیون اتریوم را دراختیار دارند. پیتر برنت، در توییتی که منتشر کرد ، با اشاره به اوج ۶۴،۷۰۰ دلاری و کف ۳۰،۰۰۰ دلاری بیت کوین اعلام کرد که ۲۱،۰۰۰ دلار بدترین وضعیتی است که میتوان برای بیت کوین متصور شد. اگر بازه ی آدرس هایی که بیت کوین را برای مدت زمانی بیش از ۵ ماه خریداری کرده اند و نفروخته اند را هودلر های بلند مدتی در نظر بگیریم، خواهیم دید که با قیمت فعلی ، آنها به قیمت خرید خود در اواخر ماه دسامبر و اوایل ژانویه نزدیک شده اند و سطح قیمت فعلی میتواند واکنش بازگشتی خوبی را به ثبت برساند. هزینه های تراکنش های بیت کوین و اتریوم به سطوحی بازگشته اند که از ژانویه ۲۰۲۱ و آگوست و سپتامبر ۲۰۲۰ شاهد آن نبوده ایم . دلیل این موضوع این میتواد به کاهش معاملات بر روی شبکه بیت کوین مربوط باشد.
کریپتو کوانت: هش ریت بیت کوین دوباره برگشت که بنظر می رسد ماینر ها در حال جمع آوری هستند. تعداد برداشت تتر #USDT از صرافی ها به کمترین میزان خود در ۲۲ ماه گذشته رسیده است. در ماه می ، مجموع معاملات Spot ارز های دیجیتال در صرافی های مختلف، رکورد تاریخی جدیدی به ثبت رساند. گوگل که از سال ۲۰۱۸ تبلیغات صرافی و کیف پول های دیجیتال را در سرویس های خود ممنوع کرده بود ، اعلام کرد از سوم آگوست این ممنوعیت برداشته خواهد شد. بازار NFT  متاپلکس در بستر SOLANA راه اندازی شد که میتواند نشانه ادامه پذیرش فناوری NFT باشد. دریافت سقف سود سالیانه ی ۲۰ درصدی برای رمزارز RIF در بخش Saving صرافی بایننس فراهم شده است.

گزارش های آماری هفته
ارزش معاملات حدود 22 هزار میلیارد تومان ارزش معاملات گزارش نموده است که به صورت میانگین هر روز نزدیک به 4.4 هزار میلیارد ارزش معاملات روزانه بوده است.
بیشترین ارزش معاملات مربوط به سهام #شپنا با حدود 1000میلیارد تومان و #فولاد با حدود 500 میلیارد تومان بوده است.
شاخص کل در طی هفته 3 درصد رشد ارزشی داشته است و درنهایت شاخص هم وزن نیز تقریبا بدون تغییر بوده است.
حجم معاملات در طی این هفته حدودا 30 میلیارد سهم بوده است که به طور میانگین روزانه حدود 6 میلیارد ورق سهم بوده است.
بیشترین حجم معاملات مربوط به #خساپا و #خودرو با حجم هرکدام 2.2میلیارد برگه بوده است.
در طی این هفته حدود 712 میلیارد تومان پول حقیقی از بخش سهام خارج شده است. که نسبت به هفته های گذشته کاهش محسوسی داشته است.
در طی این هفته حدود 722 میلیارد تومان پول از بخش صندوق های با درامد ثابت خارج شده است. که با وجود تعطیلات چند روزه این روند منفی قابل بررسی است.
حقیقی ها در طی هفته بیشتر ورود پول را با اختلاف در دارویی ها داشته اند. و همچنین رایانه، خودرو و قطعات و مخابرات بوده است.
حقوقی ها نیز  در بانک ها و موسسات و غذایی ها به جز قند و شکر بیشترین ورودی را داشته اند.


  • اشتراک گذاری: